Голямостъпкови – приключенски лагер в междусрочната ваканция 3-5 февруари 2024 г.

Голямостъпковите са задружни приятели, които обичат да се шляят из зимните планини със снегоходки на краката. Весело дупчат снега с щеките си и проправят своята си пътека до следващата цел.
В дните на междусрочната ваканция се отправяме към снежните рилски гори, за да дишаме чист планински въздух и да се забавляваме. Ще изживеем 3 приказни дни в зимната планина с весели приключения, смях, преходи и предизвикателства. Програмата е подходяща за деца на възраст над 12 години.

По време на лагера:
– ще разчитаме горските следи;
– ще разглеждаме пластовете на снега и ще нещотърсим;
– ще правим преходи със снегоходки по маркирани пътеки в национален парк Рила;
– ще спим в планински хижи.

Място: Национален парк Рила, настаняване в хижа Скакавица и хижа Рилски езера
Дати: 3 – 5 февруари 2024г.
Възрастова група: 12+г.
Цена за участие: 390 лв.
Отстъпки:
– 20 лв. за братя / сестри в един и същ лагер
– 20 лв. при записване и плащане до 31.12.2023 г.


Форма за записване

Междусрочна ваканция 2024 в Рила

Програмата по дни

Ден 1. Събираме се на паркинга пред главния вход на стадион Васил Левски в 9 ч. и отпътуваме до 9:15ч към национален парк Рила. Оставяме транспорта зад гърба си и поемаме дружно към хижа Скакавица. Запознаваме се, говорим си. Преходът до хижата е относително кратък, за сметка на това – стръмен. Настаняваме се, хапваме, пием чай, играем игри. Говорим за опасностите в зимната планина и как да оценим риска, който сме склонни да поемем. Разхождаме се до Скакавишки водопад или разучаваме как се работи с пипс, сонда и лопата, с помощта на които бихме могли да търсим нещо в снега.

Ден 2. Закусваме, оправяме си багажа и подготвяме чай и сандвичи за прехода ни през деня. Събрани около картата на Рила, избираме най-подходящия маршрут за групата и снежната обстановка до хижа Рилски езера. Тя се намира на около 2000 м. и е над дървесния пояс. Пристигаме там в късния следобед.

Ден 3. След закуска изкачваме подходящ за условията връх в района на 7-те езера. Слизаме с лифт и ако имаме време, спираме в Сапарева баня, за да се отпуснем в басейна с топла минерална вода. Отпътуваме за София и се прибираме към 18ч.

Програмата включва:

• квалифицирани инструктори
• игри за екипна работа, разбирателство и общуване
• пешеходни преходи, ориентиране – работа с карти и компас
• 1 вечеря, нощувка и закуска в хижа Скакавица
• 1 вечеря, нощувка и закуска в хижа Рилски езера
• сух пакет за обяд по време на преходите, вафли и чай
• наем на подходящ размер снегоходки и щеки
• билет за лифт от хижа Рилски езера до долна станция

Програмата не включва:
• разходи от личен характер
• билет за басейн, в случай че решим да го ползваме

Междусрочна ваканция 2024 - със снегоходки в Рила

Храна: В рамките на лагера децата се хранят на закуска и вечеря в хижите. За преходите и другите занимания на открито ще имаме сух пакет за обяд. Подгответе термос с лека чаша/канче, за да може всяко дете да носи в раницата си топъл чай.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Обърнете внимание, че през зимата са нужни туристически гети, непромокаеми обувки, топли чорапи, 2 чифта топли ръкавици, термос с чаша/канче, слънчеви очила, шапка, бъф, термобельо, подходящи яке и панталон. Липсата на някое от изброените особено важни неща в личната екипировка би попречила на безопасното провеждане на програмата.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус до и от района на долна лифт станция „Рилски езера“. Среща за тръгване Ден 1: 9 ч. на паркинга пред Национален стадион Васил Левски. Прибиране: Ден 3 на същото място в 18 ч.
Краен срок за записване: 26 януари 2024 или до изчерпване на местата

Минимален брой участници: 10
Максимален брой участници: 15


Форма за записване
Ако имате въпроси към нас: 
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: